Nye fotos af Jelling-stenene

Jelling2B-lille

Det var en mørk og stormfuld aften … begynder mange gode historier. Men det var nu en mørk og stille aften i oktober, da Nationalmuseets udsendte medarbejdere, fotografen Roberto Fortuna og runologen Lisbeth Imer, drog til Jelling kirkegård for at fotografere de to berømte runesten en sidste gang, inden de bliver sikret under den planlagte overbygning.

Den slags arbejde kræver både heldigt vejr og godt udstyr. Vejret var vi heldige med; der var næsten ingen vind til at vælte de 3-4 meter høje lamper, vi havde stillet op, og der var heller ingen regn til at ødelægge det dyre foto-udstyr – dog faldt duggen lidt tungt på et tidspunkt, men det var småting.

De nye fotos kan ses på runedatabasen på dette link til den lille Jelling-sten http://runer.ku.dk/VisGenstand.aspx?Titel=Jelling-sten_1 og dette link til den store Jelling-sten http://runer.ku.dk/VisGenstand.aspx?Titel=Jelling-sten_2

DSCN7046

1 Kommentar til “Nye fotos af Jelling-stenene ”


 1. 1 Joachim Feik 22. november 2010 kl. 22:52

  Herzlichen Dank für das Jelling-Projekt!

  Ich suche diese Internetseite inzwischen täglich auf und verfolge das Jelling-Projekt mit regem Interesse. Ich war schon sehr oft in Jelling, die Stätte, die mich zu meinem langjährigen Hobby “Wikinger in Dänemark” gebracht hat. Ich finde die aktuellen Ausgrabungen / Interpretationen / die Ausschreibung für den Schutz der beiden Runensteine usw. sehr sehr spannend.

  (Jeg kigger på denne side hver dag nu, og følg Jelling projektet med stor interesse. Jeg har været meget hyppigt i Jelling, det sted, som har bragt mig til mit lang tid hobby “vikinger i Danmark”. Jeg finder det igangværende udgravninger og tolkninger / udbuddet om beskyttelse af de to runesten og så meget meget spændende.)

  Mange tak!

  Med venlig hilsen fra Sydtyskland – Joachim Feik

Efterlad en kommentar