Ny Niels Bohr medalje – til snigpremiere på Den kgl. Mønt- og Medaillesamling

 

Bohr fs mini

I anledning af Niels Bohrs 125 år fødselsdag har Niels Bohr Institutet indstiftet en ny æresmedalje. Medaljen bærer Niels Bohrs portræt på forsiden, mens bagsiden symboliserer Bohrs helhedssyn ved at gengive planter fra de 7 kontinenter. Medaljen vil blive tildelt en særligt fremragende international forsker, der arbejder i Niels Bohrs ånd: internationalt samarbejde og vidensudveksling.

Medaljen uddeles af Niels Bohr Institutet,  første gang i slutningen af juni, men den kan allerede nu ses i en lille udstilling i Nationalmuseets rum 141. De to udstillede eksemplarer er en gave fra Den kgl. Mønt, som har præget medaljen. Motiverne er skabt af kunstneren Rikke Raben, som også har stået for flere andre personmedaljer i de senere år, og hun har stillet materiale fra den kunstneriske proces, samt nogle af sine skitser og modeller af medaljen til rådighed for udstillingen.

Hvem skal så have medaljen? Ja, det er en hemmelighed indtil uddelingen…

… og da uddelingen fandt sted blev det afsløret, at modtageren blev den amerikanske fysiker Leo Kadanoff, se: http://www.nbi.ku.dk/navnligt_navne/leo_kadanoff_medalje/

Bohr bs mini

0 Kommentarer til “Ny Niels Bohr medalje – til snigpremiere på Den kgl. Mønt- og Medaillesamling ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar