En underlig sag

IMG_3062

Som museumsansat kan man blive udsat for lidt af hvert, når det gælder forespørgsler. Og nogen gange oplever man nærmest et deja-vu. Således var det, da dette foto dumpene ned i min mailbox med det Piet-van-Deur’ske spørgsmål: Hvad er det? Den første reaktion: Den HAR jeg da set før… men hvor?

Efter nogen roden rundt i gamle mails og breve fandt jeg den – eller rettere: en magen til. En mønt eller amulet fundet i en skov på Sjælland. Og jeg fandt mit svar fra dengang: det ligner noget fra Østen. Himalaya? Burma? Maskinpræget eller støbt. Sandsynligvis nyere tid – måske en turistsouvenir?

Den nye er fra en have i Jylland og gengives her med venlig tilladelse fra finderen. For- og bagside har samme ‘indskrift’ i relief, bortset fra at de er spejlvendt i forhold til hinanden. Materialet er muligvis messing, og finder fortæller at der ser ud til at være en ’støberille’ langs randen. Mon der er flere derude? Måske hos én, som ved hvor de stammer fra?

4 Kommentarer til “En underlig sag ”


 1. 1 martin ibsen 13. januar 2014 kl. 10:13

  Jeg fandt en d. 12/1-14. Fundet på en legeplads i grus. Har fundet dansk 2 skilling fra 1677 få meter fra denne. Jeg aner desværre intet om den.

 2. 2 Jesper Pedersen 19. september 2014 kl. 15:00

  Hej.
  Min datter har også fundet en magen til.
  Mønten blev fundet på en legeplads i Kastrup i august 2014.
  Med venlig hilsen.
  Jesper

 3. 3 René Haugaard 2. november 2014 kl. 20:31

  Hej.
  Jeg fandt 2 i starten af sommeren i en skov på Sjælland.
  De lå sammen tæt ved et lille vandhul. Har søgt over alt på nettet og kan ikke finde ud af hvor de kommer fra.
  med venlig hilsen

  René

 4. 4 Sofus 2. november 2014 kl. 20:46

  Mønten er en legetøjsmønt fra BR-legetøj eller Toys R’ US. Min Lillebror har en hel pose af dem – Mysteriet er opklaret

Efterlad en kommentar